Tilbehør til soveværelset

Skru op for hyggen i dit soveværelse med det rigtige tilbehør. Et mere hyggeligt soveværelse er altid værd at stræbe efter for at gøre det lettere at falde i søvn. Soveværelset kan derudover meget vel være det smukkeste rum i huset, hvor du kan finde fred, genoplade din energi og værne om din kærlighed. Indret luksuriøst og ekstravagant eller simpelt og stilfuldt. Uanset det du vælger, er det klogt at starte med at vælge det rigtige tilbehør til din seng. I betragtning af, at god søvn er en forudsætning for et godt helbred og en god stemning, bør soveværelset være det mest rolige sted i hjemmet, hvor det er nemt af føle harmoni og være afslappet. Harmonien kan findes undervejs, hvis soveværelset er suppleret med et strejf af luksus i hverdagen, hvor sengen har ekstra god sovekomfort, og hvor interiøret er valgt med omhu. Lad dig inspirere af andre muligheder for interiør. Hvad, der passer bedst til din seng og personlighed, er selvfølgelig en smagssag, og før du foretager ændringer, kan det være en god idé at få inspiration fra magasiner, online eller tips fra venner og kollegaer. Anbring inspirerende fotos på et bord og forsøg at finde en linje til at starte med. Selvfølgelig er der mange stilarter at vælge mellem, men et godt tip er at starte med den seng, du har eller ønsker at du havde og derefter vælge sengetilbehør, der matcher.  

TILBEHØR, der gør forskellen

Vælg et sengebord, du kan gøre til dit eget, ved at arrangere et lille stilleben af ting, du holder af lige nu – måske din favoritbog, en stak interessante magasiner og et glas vand.

Andet tilbehør, der gør en stor forskel, er smukke gavle med spændende mønstre og design. Hvis du vælger et hovedgærde i stof, er det næsten altid pænest, når stoffet på senge og hovedgærde er det samme.

Vælg de rigtige sengeben og læselampe.

Selv det at vælge sengeben er vigtigt for at ændre soveværelset, og der er selvfølgelig mange forskellige stilarter at vælge imellem. Høje og korte, cylindriske og firkantede, brede og smalle, der er fremstillet i sort pulverlakeret stål eller hvidvasket egetræ. Og endelig bør sengen være udstyret med mindst én smuk og praktisk læselampe. Det er en fordel, hvis lampen er fleksibel, så du kan vælge, hvor du ønsker lys. For lettere at styre lysstrålen bør du tænke på at vælge en lampe med to bevægelige led.

Mindre er mere

Til sidst kan du forstærke følelsen af soveværelse med stilfulde puder, sengetøj og tæpper. Du er velkommen til at udskifte farver og mønster efter, hvad der er moderne lige. Men husk, at soveværelset først og fremmest bør være beroligende. Alt for meget pynt og for mange indtryk kan stjæle energi og føles stressende. Prøv, så vidt muligt, at undgå stakke af tøj og magasiner. Tænk ”mindre er mere” og find de farver og det tilbehør i soveværelset, som du trives optimalt med, så du sover godt hver nat. Du vil også mærke den følelse, det giver, at vågne udhvilet og klar til at udfordre dagen, når morgensolen strømmer ind i dit skønne soveværelse